Gazdálkodási és menedzsment alapszak
A Gazdálkodási és menedzsment alapszak (Bachelor; rövidítve: BsC képzési szint) közgazdászokat képez. A 7 félévből (6 elmélet+1 gyakorlat) álló alapképzésben a résztvevők olyan gyakorlat-orientált gazdaságtudományi ismereteket szereznek, melyek birtokában képesek átlátni a gazdasági szervezetek értékteremtő mechanizmusait, képesek a szervezetek irányításához szükséges stratégia-alkotásra és azok sikeres menedzselésére, a hatékony vezetésére. A Szak felkészíti a hallgatókat az üzleti-gazdasági életben való sikeres elhelyezkedésre, illetve az mesterképzésre.
Képzésünket sikeresen teljesítők megismerik:
- a gazdálkodás alapfogalmait, összefüggéseit,
- a termelési tényezőkkel, erőforrásokkal való gazdálkodás irányelveit, tervezési, elemzési, értékelési módszereit,
- a gazdasági döntések meghozatalát segítő információgyűjtési, feldolgozási mechanizmusok elméleti-módszertani hátterét, azok alkalmazását,
- a gazdálkodási folyamatok szervezésének és irányításának alapelveit és módszereit,
- a gazdasági szervezetek létrehozására, stratégiájuk kialakítására és menedzselésére vonatkozó alapelveket és módszereket!
Szakmai gyakorlat: Az alapképzési szakon egy fél évig tartó szakmai gyakorlatot kell szervezni.
Idegen nyelvi követelmények: Az alapfokozat megszerzéséhez nem szükséges nyelvvizsga bizonyítvány.
Képzési és kimeneti követelmények
Szakdolgozattal kapcsolatos információk
Felvételi és jelentkezési információk
Tasnádiné Vida Zsuzsa
vida.zsuzsa@nye.hu, 42-599-400/2407
Turizmus és vendéglátás (BA)
A Turizmus-vendéglátás alapszak (Bachelor; rövidítve: BsC képzési szint) célja olyan gyakorlati turisztikai és gazdaságtudományi ismeretekkel rendelkező, idegen nyelvet beszélő szakembereket képzése, akik képesek a turizmus és a vendéglátás piacán működő vállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére, illetve az élményorientált turisztikai szolgáltatások menedzselésére. A 8 félévből álló képzés során hallgatóink a turisztikai tárgyak mellett – idegenforgalom, utazásszervezés desztinációmenedzsment, gasztronómia– gazdaságtudományi kurzusokon is részt vesznek. (Közgazdaságtan, turizmusmarketing, turisztikai vállalkozások, pénzügyi ismeretek, számvitel, stb.) A képzés szerves része a féléves szakmai gyakorlat, ahol hallgatóink a gyakorlati kompetenciáikat, szakmai készségeiket fejlesztik szakmai partnereinknél.
Szakmai gyakorlat: Az alapképzési szakon a 7. és 8. félévek alatt szakmai gyakorlatot kell teljesíteni.
Idegen nyelvi követelmények: Az alapfokozat megszerzéséhez angol nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex C típusú, nyelvvizsga szükséges.
Képzési és kimeneti követelmények
Szakdolgozattal kapcsolatos információk
Felvételi és jelentkezési információk:
Tasnádiné Vida Zsuzsa
vida.zsuzsa@nye.hu, 42-599-400/2407