Határon túli – beregszászi – képzésünk

 

A Gazdálkodástudományi Intézet – illeszkedve a Nyíregyházi Egyetem küldetésében is kifejezett társadalmi felelősségvállalásához – több, mint 15 éve van jelen Kárpátalja felsőoktatásában. Ez idő óta működik Beregszászon a „Gazdálkodási és menedzsment szak” levelező tagozat formájában, államilag finanszírozásban. Kihelyezett tagozatunkon jelenleg 60 fő hallgatónk tanul.

A képzés helyszínét, az oktatási technikai eszközeit a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola biztosítja. Beregszászi kollégáinkkal a sok éves, harmonikusan működő együttműködés során szoros szakmai és baráti kapcsolatot alakítottunk ki, rendszeresen részt veszünk a Főiskola által szervezett konferenciákon, hivatalos rendezvényeken, ünnepségeken, megemlékezéseken.

Oktatóink rendszeresen pénteki és szombati napokon utaznak Beregszászra, ahol az előadások után a hallgatóknak lehetőségük van szakdolgozat-készítéssel, operatív tanulmányi ügyekkel, stb. kapcsolatos személyes konzultációra. A tanulmányi kötelezettséget sikeresen teljesítő hallgatók Nyíregyházán tesznek Záróvizsgát. A képzés koordinátori feladatait Oroszné Ilcsik Bernadett (ilcsik.bernadett@nye.hu) látja el.

Végzett hallgatóink aktív szerepet töltenek be Kárpátalja gazdasági szereplőinél, a közigazgatási szerveinél, illetve többen saját kisvállalkozásukat működtetik.

Hisszük, hogy munkánkkal, határon túli képzésünkkel hozzájárulhatunk Kárpátalja gazdasági-társadalmi életének és a külhoni a magyarság fejlődéséhez; erősíthetjük az anyaországgal való kapcsolatot!

 

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar főiskola honlapja

 

A kihelyezett tagozat 15 éves története – A kihelyezett tagozatot alapító Dr. Galó Miklós kollégánk – „Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia Beregszászon„– (2016.05.06.) című rendezvényen elhangzott előadása. (A Konferencia a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében valósult meg).