Felsőoktatási szakképzés

 

Felsőoktatási Szakképzéseinek (FOSZK) azoknak ajánljuk, akik rövidebb idő alatt szeretnének olyan végzettséget szerezni, melynek birtokában kiléphetnek a munkaerőpiacra, vagy folytathatják tanulmányaikat a BsC szintű képzéseken.

Intézetünkben jelenleg két FOSZK képzést kínál hallgatóinknak: Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzésés a „Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés”.

Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés

A 4 féléves Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vállalatoknál, gazdasági-pénzügyi szervezeteknél kívánnak elhelyezkedni, és ennek megfelelően a szükséges közgazdasági ismereteket kívánják megszerezni. A hallgatók a képzés első három félévében elméleti ismereteket szereznek a közgazdaságtan, menedzsment, pénzügy, számvitel, marketing stb. kurzusokon, majd az utolsó 4. félévet gyakorlati helyszínen töltik.

Képzési és kimeneti követelmények
Mintatanterv

 

Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés

A 4 féléves Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés célja olyan szakemberek képzése, akik elsősorban a turisztikával vagy vendéglátással foglalkozó gazdasági szervezeteknél kívánnak elhelyezkedni. A hallgatók a képzés elméleti féléveiben egyrészt megismerik a turizmus, utazás-szervezés, vendéglátás, gasztronómia területeit; másrészt olyan gazdasági, vállalkozás-szervezési, pénzügyi ismereteket szereznek, melyek birtokában képesek lesznek önállóan turisztikai vállalkozások indítására, menedzselésére.    

Képzési és kimeneti követelmények
Mintatanterv

 

Felvételi és jelentkezési információk a FOSZK képzésekkel kapcsolatban:

Tasnádiné Vida Zsuzsa

vida.zsuzsa@nye.hu, 42-599-400/2407