Fergeteges Közgazdász Szakest

A Gazdálkodástudományi Intézet 2023 május 31-én rendezte meg a 2022/2023-as tanév Szakestjét. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Szabó György, a Nyíregyházi Egyetem rektora. Rövid beszéddel nyitotta meg az estet Dr. Szabó György, majd Barabásné dr. Kárpáti Dóra, intézetigazgató asszony köszöntötte a vendégeket. Az est kezdetén az egyes évfolyamok vidám bemutatkozó videókkal szórakoztatták a megjelenteket. A bemutatkozást az első évfolyamos hallgatók avatása követte, fogadalomtétellel és egy táncversennyel. A táncverseny győzteseire még egy próbatétel várt, énekléssel érdemelték ki a „2022/2023. tanév legjobb gólyája” címet.

 

A vacsorát követően Oroszné Ilcsik Bernadett vezetésével a hallgatók több játékban vehettek részt, melyek során megszerezhették az intézet oktatói által felajánlott nyereményeket. Székfoglaló verseny keretében hírességeket, festményeket, idézeteket és dalokat kellett a hallgatóknak felismerniük. Majd csapatversenyek következtek. A televízóban látható „Ütős Ötös” játékhoz hasonlóan az intézet oktatói válaszoltak meg különböző kérdéseket, az adott válaszokat pedig a hallgatóknak kellett megtippelniük. A „Dalfelismerő” játék során pedig magyarra lefordított dalszöveg-részletekből kellett a csapatoknak felismerniük ismert és kevésbé ismert zeneszámokat.

A szakest egy fergeteges bulival folytatódott, a zenéről és a jó hangulatról a Tűzvirág együttes és Dj. Csabszy gondoskodott.