Az első szakmai konferencia a vészhelyzet után

2020. június 18-án a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének szervezésében megrendezésre került a "Híd a jövőbe" - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági és oktatási stratégiája a 2021-2027 időszakban című szakmai konferencia és kerekasztal beszélgetés. A konferencia az egyetem első nyilvános, személyes részvételű eseménye az elmúlt hónapok vészhelyzeti intézkedései után.

A szakmai rendezvényen a szervező intézeten kívül az eseményen részt vett a Nyíregyházi Egyetem rektora és rektori vezetése, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat elnöke és elnöksége, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a megyei székhelyű szervezetek, vállalkozások vezetői, valamint az egyetem oktatói és munkatársai.

A konferencia fő célja a közös útkeresés, a körülöttünk zajló gazdasági folyamatok értékelése, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, a Nyíregyházi Egyetem fejlesztési távlatainak és stratégiájának megismerése volt.

A konferenciának a baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ adott otthont.