Ünnepi konferencia: Dr. Egri Imre 70 éves

A Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézete 2019. december 11-én szerdán rendezte meg „70 évesen, 40 éve a felsőoktatás szolgálatában” címmel azt az ünnepi konferenciát, melyen a 70 éves Dr. Egri Imre, közgazdászt, főiskolai tanárt köszöntötték kollégái és hallgatói.

Kósáné dr. Bilanics Ágnes, intézetigazgató asszony köszöntése után Prof. dr. habil. Kiss Lajos András: Találkozásaim Dr. Egri Imre kollégával – Egy ember, aki a vállalkozói szellem tökéletes inkarnációja címmel mondta el köszöntőjét, majd dr. Hegedüs László Zsigmond, dr. Dráviczki Sándor, valamint Hollik Csaba visszaemlékezését hallgathatták meg a jelenlévők.

Az ünnepelt, saját pályája mérföldköveit, pillanatait felidéző beszéde után pályatársai, kollégái és volt tanítványai is köszöntőt mondtak.

Az eseményre ünnepi konferenciakötetet is készítettek a szervezők, melyben a Gazdálkodástudományi Intézet jelenlegi oktatóinak tanulmányai olvashatóak, így Barabásné Kárpáti Dóra - Kósáné Bilanics Ágnes: A fiatalok tanulási attitűdjei és jövőirányultsága; Hegedüs László Zsigmond: Utilitarizmus és közgazdaságtan; Kozmáné Petrilla Gréta: Erőforrás alapú megközelítés vs. körforgásos gazdaság és sharing economy – avagy mit tanítsunk Vállalati gazdaságtanból?; Makszim Györgyné Nagy Tímea: A magyar vállalkozások térbeli elrendeződésének vizsgálata a 2008-as gazdasági válságtól napjainkig; Nagy Zsuzsanna: A Közös Agrárpolitika (KAP) jövője 2020 után – Magyarországi kitekintés; Oroszné Ilcsik Bernadett - Helmeczyné Kiss Edit: A képzés és az oktatás szerepe a pénzügyi kultúra fejlesztésében; valamint Szabóné Berta Olga: A digitalizáció kihívásai, avagy egy kérdőíves kutatás eredményei címmel.